Read the Official Description

Дугогодишње магистарске студије, 5 година Редовни програм са практичном обуком као саставни дио студија и могућност уписа на докторске студије.

Физиотерапија је медицинска професија која пружа здравствене услуге у погледу обнављања и одржавања правилне телесне функционалности и мобилности. У многим околностима, физикална терапија се комбинује са другим медицинским услугама, са циљем превенције и лечења болести.

У складу са новим актом о професији физиотерапеута, § 17, став 1 Уредбе министра за науку и високо образовање од 26. септембра 2016. године, о условима студија, Физиотерапија Биће понуђени само као дугогодишњи магистарски студиј међу другим програмима као што су: Медицина, Медицина и Стоматологија, Лабораторијска Медицина, Фармација, Ветеринарска Медицина, Закон и Цаноново право.

Студенти који желе да раде као физиотерапеути у Пољској и започну петогодишњи магистарски програм у Физиотерапији после 1. октобар 2017, Обавезни су да заврше шестомесечну практичну обуку након дипломирања, полажу Национални специјалистички испит за физиотерапеуте и региструју се у Националном регистру физиотерапеута.

Наш 5-годишњи магистарски програм с пуним радним временом Развијен је са потпуном референце на недавне промјене у одредбама здравствених услуга у ЕУ иу оквиру образовних стандарда и директива Свјетског савеза за физикалну терапију (ВЦПТ). Програм обухвата часове и предавања које предаје искусно и високо квалификовано наставно особље, укључујући и старије физиотерапеуте и друге здравствене раднике. Студенти похађају и теоријско учење засновано на учионици и практичну клиничку обуку. Они се упознају са најсавременијим облицима мануелне терапије (нпр. Кинесиотапинг) и подмлађивањем и веллнесс терапијом (нпр. Спортска масажа, спортска исхрана, технике опуштања).

Магистар физиологије Припрема ученике за самосталан рад са болесним и инвалидним пацијентима који примјењују физичке методе са превентивним и лечењем. Студенти стичу способности планирања и контроле ефикасности медицинског процеса рехабилитације. Стицање ових способности могуће је захваљујући широком распореду теоретских и практичних часова унутар посебних метода које се користе у физиотерапији, неуродевелопменталним техникама (ПНФ, неуромобилизација), физикалној медицини и функционалној дијагнози и рехабилитацији. Дипломци се припремају за рад у научно-истраживачких институција, државне управе и општинским центрима и стичу право да аплицира за специјалитет у физиотерапију и докторских студија.

Осим обавезног студијског програма, студенти имају прилику да похађају добровољне додатне сертификоване курсеве.

ПОСТАВЉАЊЕ

Програм обухвата клиничке пласмане, интегрисане током читавог курса. Постоји могућност практичног тренинга под надзором високо квалифицираних физиотерапеута у низу клиничких установа лоцираних на локалном, националном и међународном нивоу.

ВПУ је 2010. године основао Академски физиотерапијски центар, модерну клинику која се понаша непроцењиво искуство, а које могу користити не само наши физиотерапијски ученици, већ и грађани Лублин. Центар има најсавременију опрему за дијагностику и рехабилитацију тела и потписао је уговор са Пољским националним здравственим системом. Захваљујући непроцењивом искуству стеченом на практичном раду са будућим физиотерапеутима, то је место где ученици врше своју клиничку праксу и где се спроводе научна истраживања.

ЦАРЕЕРС

Физиотерапеути третирају све пуније пацијенте. У оквиру болнице могу се бавити здравственом заштитом старијих особа, менталног здравља, неурологије, ортопедије, педијатрије, палиативне, примарне и респираторне неге. Неки физиотерапеути одлучују да раде у приватном сектору или у алтернативним окружењима као што су рехабилитациони центри, домови за негу, школе за децу са физичким поремећењем, едукативни центри, спа и веллнесс центри, фитнес клубови, клинике за здравље и лепоту.

Напомињемо

Уношење у октобар 2017. године за студијски програм у ПХИСИОТХЕРАПИ-у омогућава стицање степена Мастер током петогодишњих студија дугог циклуса, док за дипломце Бацхелор дегрее ин Пхисиотхерапи ВПУ нуди последњу прилику да стекне степен Мастер - током 2- Годишње образовање.

Program taught in:
енглески језик
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 2019
Duration
5 Године
Fleksibilno vreme
Redovne studije
Price
1,500 EUR
по семестру
By locations
By date
Start Date
okt. 2019
Application deadline

okt. 2019