Pročitajte zvanični opis

Сажетак програма

Царлетон'с Бацхелор оф Хеалтх Сциенцес (БХСц) је широк програм и фокусиран на каријеру који ће вам пружити вјештине потребне за успјех у свијету који се брзо мијења у медицини, биомедицинским истраживањима и истраживањима у здравству. Добит ћете снажну основу у научним сазнањима и методама укљученим у проучавање људског здравља, заједно са способношћу да се укључимо у шире мултидисциплинарне, мулти-секторске и мултикултуралне приступе проналажењу рјешења за нека од најважнијих здравствених питања наших време.

Царлетонова предност

БХСц програм одражава Царлетонове предности у областима као што су наука, глобалне и међународне студије, новинарство и праксе и политика утемељене на доказима, те архитектура и изграђено окружење. Овај нагласак на интердисциплинарност ће вам пружити ширину знања и искуства које медицинске школе и послодавци траже.

Капитална предност

Локација Царлетона у главном граду земље омогућила је универзитету да успостави партнерства у области здравства са јавним и приватним сектором. Постоје бројне организације, агенције, истраживачки институти и болнице у региону које заједно пружају јединствену базу знања за Отаву.

Програм

БХСц програм нуди интердисциплинарну базу у здравственој науци која вас може припремити за постдипломско образовање у биомедицинским истраживањима и стручним областима као што су медицина, стоматологија или ветерина, као и за каријере у сродним областима као што су јавно здравство, глобално и еколошко право здравља. и политику и здравствене услуге и здравствену заштиту у заједници.

БХСц програм нуди пет концентрација, које се могу комбинирати на јединствен и информативан начин:

  • Биомедицинске науке
  • Глобал Хеалтх
  • Животна средина и здравље
  • Здравље кроз животни век
  • Инвалидност и хроничне болести

Практични приступ

Све концентрације у БХСц програму пружају практичан приступ који укључује лабораторије, радионице и семинаре, почевши од прве године. Студенти могу да искористе програме који се нуде у Царлетону, а који укључују летње истраживачке стажове, су-наставни волонтерски програм и међународне алтернативне могућности одмора. Четврта година програма пружа искуство са различитим могућностима и практичним искуствима које можете изабрати (чекајући задовољство академских захтјева) које могу унаприједити ваше личне и професионалне циљеве.

Опција двоструке концентрације

За оне који би жељели спојити двије области студирања, могуће је узети двоструку концентрацију. На пример, биомедицинске науке се могу комбиновати са глобалним здравством, ако желите да се позабавите новим и новим болестима. Исто тако, можда ћете желети да комбинујете концентрацију у здравству кроз животни век и инвалидности и хроничним болестима да бисте се фокусирали на питања која се односе на здраво старење. Двострука концентрација може додати вриједност вашем ступњу када уђете на тржиште рада или када се пријавите за професионалне или постдипломске програме.

Будуће могућности

Радно место

Велика је потражња за високо квалификованим радницима у здравственом сектору у Канади. Концентрације у БХСц програму осмишљене су тако да вас припреме за разноврсну здравствену каријеру, али и да пруже одличне припреме за медицинску школу и другу професионалну обуку.

Професионални програми

Многи професионални програми, као што су настава, медицина и новинарство, заинтересовани су за привлачење добро заокружених кандидата из различитих средина. Бацхелор оф Хеалтх Сциенцес пружа јаку основу за такве програме.

Истражите здравствене науке на Универзитету Царлетон

Jezik održavanja programa:
енглески језик
Ласт упдатед February 9, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
sept. 2019
Duration
4 Године
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 2019
Krajnji rok za prijavu

sept. 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date