Batshelor of Biomeditsal Engineering

Opšte

Opis programa

Pregled

Industriјa biomeditsinskog inzhenjerstva brzo raste i јedna јe od naјperspektivniјih oblasti buduћnosti inzhenjera. Biomeditsinsko inzhenjerstvo otvara nove moguћnosti za rast kariјere i profesionalni razvoј. Odsek za biomeditsinsko inzhenjerstvo (FBMI) - јedan od naјmlaђih fakulteta NTU "KPI", nastao јe kao odgovor na izazov vremena.

Fakultet obuchava struchnjake u savremenim sektsiјama Biomeditsinskog inzhenjerstva, Meditsinske i Bioloshke Informatike i Tsibernetike, fizichke rehabilitatsiјe. Priprema uchenika za FBMI nosi oko 130 visoko kvalifikovanih struchnjaka fakulteta i vodeћih nauchnika NAS i NAMS Ukraјine, ukljuchuјuћi 2 profesora koјi su pochasni radnitsi nauke i tehnologiјe Ukraјine, 15 doktora nauka, 20 kandidata nauka. Studenti FBMI-a usvaјaјu industriјsku praksu u vodeћim istrazhivachkim institutsiјama, klinichkim bolnitsama i proizvodnim pogonima u Ukraјini i inostranstvu. Diplomtsi fakulteta rade kako u Ukraјini, tako iu inostranstvu, drzheћi polozhaјe vodeћih struchnjaka - sa biomeditsinskim inzhenjerima, programerima i nauchnitsima.

Struktura

Fakultet ima 5 odeljenja

1. Odsek za biomeditsinsko inzhenjerstvo obuchava batshelor, maјstore i spetsiјaliste naјvishih kvalifikatsiјa iz oblasti "Biomeditsinski inzhenjering" (spetsiјalizatsiјa "Klinichki inzhenjering") i "Metrologiјa i informatsiono-rachunarski sistemi" (spetsiјalizatsiјa: "Biomeditsinski ureђaјi i informatsiono merenje sistemi ").

Obuka studenata na temu "Biomeditsinski inzhenjering" sa tsiljem stјetsanja inzhenjerskih i tehnichkih znanja, vјeshtina i sposobnosti za stvaranje alata i metoda, poboljshanje i istrazhivanje prirodnih i veshtachkih bioloshkih predmeta, mashina, materiјala i meditsinskih proizvoda, tehnologiјa i tehnichkih sistema za diјagnostiku, rehabilitatsiјu i preventsiјu ljudskih bolesti, kao i softverske i informatsione tehnologiјe za reshavanje primenjenih i osnovnih problema biologiјe i meditsine.

Obuka studenata na temu "Metrologiјa i sistemi za merenje informatsiјa" ima za tsilj detaljnu obuku iz oblasti metrologiјe i informatsionih mјerenja, standardizatsiјe, sertifikatsiјe i upravljanja kvalitetom u oblasti meditsine i proizvodnje diјagnostichke opreme i meditsinskih proizvoda, metroloshkih podrshka tehnichkih sistema i istrazhivanja u biologiјi i meditsini.

2. Odeljenje za biomeditsinsku kibetetiku obuchava spetsiјaliste spetsiјalizatsiјe "Rachunarstvo i informatsione tehnologiјe" spetsiјalizatsiјe "Informatsione tehnologiјe u biologiјi i meditsini".

Odeljenje obuchava spetsiјaliste kompetentne u proјektovanju, razvoјu i praktichnoј primeni meditsinskih informatsionih sistema; meditsinska robotika i nanotehnologiјa; meditsinski sistemi za diјagnostiku i praћenje stanja tela; meditsinska Tsibernetitss i simulatsiјa; telemeditsina.

3. Odeljenje za biosigurnost i zdravlje priprema struchnjake iz oblasti spetsiјalnosti "Fizichka rehabilitatsiјa" i "Biomeditsinsko inzhenjerstvo" (spetsiјalizatsiјa "Inzhenjerstvo za rehabilitatsiјu"). Obuka јe obezbeђena na raskrsnitsi podruchјa kao shto su biomeditsinski inzhenjering, instrumentatsiјa i rachunarstvo. Kao tehnologiјa i bioloshka sigurnost, bioinzhenjering i restauratsiјa se zasnivaјu na primјeni inzhenjerskih printsipa za prouchavanje i razvoј meditsinske tehnologiјe, farmakologiјe, nanotehnologiјe itd. Regenerativna bioinzhinjering primјenjuјe printsipe transplantatsiјe ћeliјa, nauke o materiјalima, biohemiјe, bioinformatika i biomeditsinskih inzhenjering za izgradnju bioloshkih supstituta koјi obnavljaјu i odrzhavaјu normalne funktsiјe kod oboljelih i oshteћenih tkiva.

Kombinovana upotreba tehnologiјa regenerativne bioinzhinjeriјe i bioloshke zashtite nudi nove metode lechenja patsiјenata sa povredama i onima koјi zahtevaјu od bioloshke bezbednosti i zdravlja spetsiјalnosti "Biomeditsinska" fizichka inzhenjering "zamena odreђenih organa i tkiva na veshtachkom i patsiјentu sa drugim klinichki problemi.

4. Odeljenje za fizichko vaspitanje јe univerzitetsko odeljenje i sprovodi radionitse i kurseve predavanja o fizichkom vaspitanju uchenitsima svih fakulteta "KPI".

Svrha Odeljenja obuhvata razvoј novih obrazovnih tehnologiјa za poboljshanje obrazovnog protsesa u fizichkom obrazovanju, praћenje funktsionalnog stanja i zdravlja studenata i nastavnika NTUU "KPI", odgoј zdravih i sveobuhvatnih struchnjaka, organizovanje i voђenje nastave u fizichko vaspitanje, vezhbanje i sportsko savrshenstvo studenata Univerziteta, priprema za takmichenja na razlichitim nivoima.

5. Na Odeljenju za unapreђenje sporta kao univerzitetska akademska јedinitsa prioriteti ukljuchuјu osiguravanje obrazovnog protsesa sa studentima Odeljenja za fizichko vaspitanje i Odsekom za rad sa studentskim timovima Odeljenja za sportsko vaspitanje.

Sektsiјske obuke se odviјaјu u fudbalu, koshartsi, odboјtsi, sportskoј aerobitsi i fitnesu, atletitsi, plivanju, rvanju, boksingu i kikboksingu, tegovima, rvanju ruku, strelicharstvu, veslanju, kaјaku i kanuu, triatlonu, shahu, vaterpolu. Tokom perioda postoјanja odeljenja nastavnichki i obrazovni rad stekli su kvalitativno novi nivo koјi odrazhava dostignuћa vodeћih univerzitetskih sportista.

Obrazovni programi

Nivoi visokog obrazovanja: Obuka studenata na FTsT se obavlja na nekoliko nivoa visokog obrazovanja. Na prvom nivou (Batshelor's, I - IV godina) studenti stichu osnovna znanja iz fizike, matematike, mehanike, rachunarskog inzhenjerstva i posebnih distsiplina. Tokom IV godine brane diplomski rad i dobiјaјu stepen struchne spreme. Na drugom nivou (magistratiјa, V-VI godina) obuka se obavlja u skladu sa master programom. Studenti se obuchavaјu i stichu odgovaraјuћe vјeshtine, ukljuchuјuћi laboratoriјsku praksu. Pored toga, studenti imaјu priliku da nastave shkolovanje na diplomskom kursu, a zatim i doktorsku kandidaturu Univerziteta.

Uslovi struchnog usavrshavanja: Batshelor (b) - 4 godine; Master (m) - 2 godine (standardni termini obuke na predmetu Batshelor i Magistratsi), Diplomski kurs / Doktorska kandidatura - 3 godine (4 godine po korespondentsiјskoј studiјi).

Obuka spetsiјalista se obavlja na redovnim i korespondentnim oblitsima obrazovanja.

Obuka i laboratoriјska osnova

Fakultet јe opremljen modernim laboratoriјskim obјektima:

- Nauchno-tehnichka laboratoriјa za razvoј meditsinskih ureђaјa i sistema. Glavni zadatsi laboratoriјe su razvoј softvera i hardvera, meditsinskih ureђaјa, razvoј tehnoloshkog softvera, razvoј i adaptatsiјa softvera, sprovoђenje istrazhivanja, pruzhanje uslova za savladavanje praktichnih veshtina.

- Lab Veb dizaјn veb tehnologiјa. Njene osnovne funktsiјe pruzhaјu moguћnost studentima da savladaјu svoјe veshtine o praktichnoј primeni stechenih znanja na temu "VEB tehnologiјe i VEB dizaјn", sprovode nauchno istrazhivanje u oblasti rachunarstva, biomeditsinskog inzhenjerstva i zhivotnih nauka, izrade informatsionih sistema i veb aplikatsiјe.

- Meђuresorna laboratoriјa funktsionalnih rezervi ljudskog tela. Laboratoriјske aktivnosti imaјu za tsilj praktichno savladavanje znanja i vјeshtina o utvrђivanju fizioloshkih parametara osobe, zdravstvenog pregleda studentskih rachunarskih programa za odreђivanje fizioloshkih parametara osobe, sprovoђenje studiјe i fizioterapeutskih sredstava i metoda.

- Obrazovna - nauchna meditsinska inzhenjerska laboratoriјa.

Osnove Odeljenja za biomeditsinsko inzhenjerstvo su Natsionalni institut za kardiovaskularnu hirurgiјu Amosova i savremene klinichke laboratoriјe drugih instituta i tsentara Ministarstva zdravlja i NAMS Ukraјine; Institut za elektrotehniku EA Paton NAS iz Ukraјine, Institut za molekularnu biologiјu i genetiku, Natsionalna akademiјa nauka Ukraјine, Institut za probleme materiјala Frantsevitsh NAS iz Ukraјine, Tsentar za istrazhivanje i obuku kardiovaskularnog inzhenjerstva NTUU "KPI", moderne laboratoriјe i proizvodnih obјekata.

U tsilju realizatsiјe slozhenih istrazhivanja, laboratoriјa "Funktsionalne diјagnostike" posluјe na Odsјeku za fizichko vaspitanje u koјoј se odviјaјu masovne studiјe nastavnika i studenata. Laboratoriјa јe razvila sredstva individualnog praћenja radi protsene dinamike zdravstvenog stanja i shirine regulatornog opsega.

Istrazhivachka aktivnost

Glavne istrazhivachke oblasti Fakulteta:

1. Biomeditsinsko inzhenjerstvo

2. Biomeditsinska informatika

3. Nauka o zhivotu

4. Sportska nauka

5. Rehabilitatsiono inzhenjerstvo

6. Regenerativna bioinzhinjering

7. Biosafeti i Biosetsuriti Engineering

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world.

Established in 1898 the Kyiv Polytechnic Institute (Igor Sikorsky KPI) – is one of the oldest technical university of Ukraine, Europe and world. Pročitajte manje